The Fragrance Store

Voor de smalle ruimte van deze exclusieve parfumerie in De Pijp in Amsterdam werd één vrijstaand object ontworpen: een zeven meter lang meubel voor de opslag en presentatie van de verschillende parfums. De centrale positie maakt het meubel tot de plek waar klanten en personeel zich verzamelen om de honderdvijftig verschillende parfums uit te proberen.

De parfums worden liggend op een lessenaarvormige display gepresenteerd en zijn bedoeld om op te pakken en uit te proberen. Deze display, gemaakt uit polyester giethars, is ontwikkeld in samenwerking met Vincent de Rijk. De basis van het meubel is gemaakt uit mahonie met details in messing. Afsluitbare lades worden gebruikt als opslag van de parfums bedoeld voor de verkoop en open compartimenten dienen voor de presentatie en opslag van grotere producten. Een vijftien meter lang gordijn schermt een opslagruimte en kitchenette af en geeft een warme uitstraling aan de winkel. Dit gordijn, gemaakt van kaasdoek werd ontworpen in samenwerking met de Japanse naaister Maki Ito. Geplooide en niet geplooide delen geven een nieuw ritme aan de winkel.

Sinds het voorjaar van 2017 heeft het mahonie meubelstuk, oorspronkelijk ontworpen voor de Fragrance Store, een nieuw onderkomen gekregen bij collega architectenbureau Serge Schoemaker Architecten in Amsterdam. Het meubel wordt gebruikt voor het tentoonstellen van architectonische maquettes, boeken en folders. 

Locatie
Amsterdam, The Netherlands
Programma
Parfumerie
Bruto vloeroppervlak
50 m2
Opdrachtgever
The Fragrance Store
Meubels
Houtwerk Delft
Display
Werkplaats Vincent de Rijk
Gordijn
Maki Ito
Opgeleverd in juni 2015
Fotografie
Raoul Kramer en Max Hart Nibbrig