Houthavens Penthouse

Het penthouse is gelegen op de 11e verdieping van een nieuw gebouwde toren in de voormalige houthavens van Amsterdam. De lay-out van het gebouw, ontworpen door Van Dongen – Koschuch is zeer rigide. De plattegrond volgt een grid van vier bij vier meter dat ook in de gevels is doorgezet.
Het interieurontwerp dat wij voor deze woning mochten maken volgt dan ook nauwkeurig de rationaliteit van het zorgvuldig ontworpen gebouw. Een zorgvuldig samengesteld palet van materialen is consequent door de gehele woning toegepast. Dit palet is verrijkt door specifieke momenten die detail, warmte en harmonie toevoegen en de indrukwekkende ruimtes tot een thuis maken voor de bewoners.

Een natuurstenen vloer is door de gehele woning gelegd inclusief de badkamer en versterkt zodoende de continuïteit van de open plattegrond. Als tegenstelling tegenover het indrukwekkende uitzicht over de stad is een lange kersenhouten kast rondom  de kern van het gebouw aangebracht waarin badkamers, toilet, opslag en technische ruimtes zijn geplaatst. De kast is 2,4 meter hoog en vormt daardoor een nieuwe horizon die een menselijke maat geeft aan de hoge ruimte. het onderscheid tussen vaste panelen en kastdeuren wordt maakt door de uitgefreesde handgrepen in de massieve greeplijsten die zorgen voor een bijzonder ritme van schaduwen op de houten wand.

Locatie
Amsterdam, Nederland
Programma
Appartement
Opdrachtgever
Privé
Building
Van DongenKoschuch
Vaste meubels
Ham, Post & Van Huystee Interieurbouwers
Bruto vloeroppervlak
250 m²
Meubilair
Just Haasnoot
Fotografie
Jeroen Verrecht