We are commissioned by a family of four to design a holiday home in the dune landscape of one of the Wadden Islands. The site is on the edge of a settlement of holiday homes and overlooks the beautiful dune landscape.

The proposal aims to fit naturally in the landscape by making a compact volume under a single roof. The roof is articulated separately from its base creating a panoramic window that connects the interior of the ground floor, with the living room, kitchen and dining room, to the surrounding landscape. The sloping terrain allows for a lower ground floor level that houses two bedrooms, a bathroom, storage spaces and a small workshop.

We’re currently developing an integrated developed design in collaboration with structural, cost and climate consultants.

Location: Wadden Islands, The Netherlands
Program: Holiday house
Client: Private
Structural engineer: H4D
Climate consultant: Adviesbureau VanderWeele
Cost consultant: Boshuizen Bouwadvies
Currently developing VO phase